Ulricehamns Tapetfabrik startade sensommaren 2018. En höst, vinter, vår och sommar har nu passerat och vi firar ett år som företag. Vi markerar årsdagen genom att släppa vår allra första egna tapetkollektion.

Under samlingsnamnet LOCALS släpper vi klassiska enkla tapeter med vårt unika färg-ID. Tapeter som står sig väl själva men som också fångar upp och lyfter befintligt sortiment. För alla som önskar matcha.

Färgmästare Thomas Johansson och Mästertryckare Ann Merlander har med stort engagemang arbetat på att ta fram den absolut mest hållbara och harmoniska paletten för Lake View. Inspirationen är lokal – sjön Åsunden i vår hemstad Ulricehamn.

Foto: Johanna Wichers

En tidig septembermorgon vid sjön äger hela färgspektrat i LAKE VIEW. Färgskalan och även namnen på tapeterna har tagit sin inspiration från den första frosten, vassen närmast strandlinjen, den rodnande morgonhimlen och de lätta dimslöjorna över det spegelblanka vattnet som skvallrar om att den kalla nattens temperaturer får ge vika för en varm och vacker höstdag.

Tapetkollektionen LAKE VIEW består av 7 nyanser i två olika utföranden – en enfärgad tapet och en variant med en textil textur. De senare har getts ändelsen Tactile då man inte kan hålla sig från att stryka med handen över tapeten.

DEN ”PERFEKTA MATCHEN”

För alla som önskar en mönstrat fondvägg och en tapet med färg som matchar perfekt har vi nu glädjen att erbjuda det.

”Alla som själva försökt plocka upp nyans från en tapet för att sedan måla den med målarfärg på övriga väggar vet hur svårt det är att hitta rätt nyans och hur skillnaden i tapetens matthet och färgens yta inte alltid stämmer.”

 

Matchningsmöjligheterna för tapeter ur LAKE VIEW och befintliga mönster är otaliga. Det är med stor glädje och yrkesstolthet som vi tillsammans tagit fram vår första egna tapetkollektion. Det här sätter vi vårt sigill på.