Ulricehamns Tapetfabrik-arkiv - Ulricehamns Tapetfabrik

Under samlingsnamnet LOCALS släpper vi på Ulricehamns Tapetfabrik våra egna tidlösa och formstarka tapeter. Med ojämna mellanrum fyller vi på med fler “ortsbor” och ibland låter vi en lokal kreatör tolka någon av dem.

Gemensamt för våra enfärgade, blockrandiga och mönstrade tapeter är texturen i trycket och vårt unika färg-ID. Den taktila känslan och mustiga färgskalan ger en genuin och inredd känsla.

LOCALS tapeter är även enkla att matcha med våra samarbetspartners alster, det tackar vi vår Färgmästare och Mästertryckare för. De har lagt stort fokus på att ta fram en hållbar palett som knyter samman och harmonierar med husets övriga sortiment.

“Klassiskt är kaxigt och tidlöst är åtråvärt. Våra tapeter är tänkta
att sitta där de sitter. Länge!”
ANNA ANDÉN, VD

Och precis som de flesta hem mår bra av att växa fram organiskt, lite i taget, låter vi LOCALS utvecklas i sin egen takt. Så skapar man helgjutna och tillåtande rum att vistas mycket i. Det här sätter vi vårt sigill på.

Färgmästare Thomas Johansson och Mästertryckare Ann Merlander har med stort engagemang arbetat på att ta fram den absolut mest hållbara och harmoniska paletten för Lake View. Inspirationen är lokal – sjön Åsunden i vår hemstad Ulricehamn.

Foto: Johanna Wichers

En tidig septembermorgon vid sjön äger hela färgspektrat i LAKE VIEW. Färgskalan och även namnen på tapeterna har tagit sin inspiration från den första frosten, vassen närmast strandlinjen, den rodnande morgonhimlen och de lätta dimslöjorna över det spegelblanka vattnet som skvallrar om att den kalla nattens temperaturer får ge vika för en varm och vacker höstdag.

Tapetkollektionen LAKE VIEW består av 12 nyanser i två olika utföranden – en enfärgad tapet och en variant med en textil textur. De senare har getts ändelsen Tactile då man inte kan hålla sig från att stryka med handen över tapeten.

DEN ”PERFEKTA MATCHEN”

För alla som önskar en mönstrat fondvägg och en tapet med färg som matchar perfekt har vi nu glädjen att erbjuda det.

”Alla som själva försökt plocka upp nyans från en tapet för att sedan måla den med målarfärg på övriga väggar vet hur svårt det är att hitta rätt nyans och hur skillnaden i tapetens matthet och färgens yta inte alltid stämmer.”

 

Matchningsmöjligheterna för tapeter ur LAKE VIEW och befintliga mönster är otaliga. Det är med stor glädje och yrkesstolthet som vi tillsammans tagit fram vår första egna tapetkollektion. Det här sätter vi vårt sigill på.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter, inspiration och uppdateringar från oss