Studio Lisa Bengtsson-arkiv - Ulricehamns Tapetfabrik

Lisa Bengtsson är en av Sveriges mest färgstarka formgivare. Med sina karaktäristiska och färgstarka mönster har hon skapat sig ett helt unikt uttryckssätt du inte hittar någon annanstans.

Lisa Bengtsson är inte rädd för att sticka ut. Hon är helt klart en av Sveriges mest färgstarka formgivare och har med åren byggt upp en stor mönsterskatt som innehåller allt från flygande tigrar till djärva leopardmönster. Den grafiska formgivaren Lisa Bengtsson växte upp i småländska Gnosjö. Efter att ha jobbat på tidning, varit AD och studerat grafisk form vid Berghs School of Communication startade Lisa upp sin egen designstudio 2007. Här skapar hon lekfulla designprodukter under mottot ”unique things with love, happiness and personality”.

 

Sitt allra första tapetmönster gjorde Lisa som examensarbete på Bergs School of Communications. Tapeten fick namnet Familjen. Den tillverkades i tapetfabriken i Ulricehamn och fick snabbt medial uppmärksamhet, och blev en rolig start på ett mångårigt samarbete mellan Lisa Bengtsson och vår tapetfabrik.

Det finns en glädje och en passion i allt Lisa gör, hennes karaktäristiska stora härliga mönster tar plats och fascinerar. Hon skapar med finess och originalitet och lämnar ingen oberörd. Hennes livfulla mix av mönster och färg gör sig i vilken miljö som helst och återfinns idag runtom i hela världen.

En tapet signerad Lisa Bengtsson är inte rädd för att sticka ut, och den kännetecknas av kaxigt sprudlande lekfullhet och generös färgprakt.

”Våga ta ut svängarna i ditt eget hem. Låt tapeterna berätta vem du är och vill vara!

Med glimten i ögat skapar hon fantastiska icke-minimalistiska mönster med personlighet som sprakar av både färg och detaljrikedom. När Lisa är och jobbar i vår tapetfabrik är det fullt fokus men också mycket glädje och passion.  Varje nyans som trycks är omsorgsfullt framtagen i nära samverkan mellan Lisa och vår färgmästare. Ingenting lämnas åt slumpen.

Vi älskar Lisas färgstarka och personliga mönster, och vi är mycket stolta över att kunna presentera Studio Lisa Bengtsson i samarbete med Ulricehamns Tapetfabrik.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter, inspiration och uppdateringar från oss