Littlephant-arkiv - Ulricehamns Tapetfabrik

Littlephant är ett Svenskt varumärke och designstudio skapad av Camilla Lundsten. Med sitt Skandinaviska arv, hållbar tillverkning, naturmaterial och hög kvalitet arbetar de med hantverket i fokus. Att skapa hemtrevlighet för stor som liten med sina fantasifulla tapeter i naturens färgskala.

Det var kärlek vid första ögonkastet när Ulricehamns Tapetfabrik träffade Camilla Lundsten.  Varumärket Littlephant har funnits sedan 2012 och kännetecknas av smarta, roliga, inspirerande och färgglada produkter för barn och hem. Allt från vackra textilier, muggar och väskor till accessoarer, väggdekorationer och böcker. Variationen är snillrik och det enda som egentligen saknades var just tapeter. Littlephant Wallpaper Collection var ett efterlängtat faktum.

Vår första tapetkollektion är framtagen i en färgskala som ligger nära naturen, inspirerad av Stockholms skärgård och finstämda nyanser från barndomens omgivningar. De mjuka lite dova färgerna känns naturliga, lugna och glada. I ett nära samarbete med tapetfabrikens färgmästare har färgerna med stor noggrannhet blandats till i vårt färgkök. Bakom varje detalj ligger ett genuint hantverk och sex mönster har blivit till elva olika tapeter.

Littlephant uppmuntrar till kreativitet och glädje tillsammans med stort fokus på kvalitet in i minsta detalj.

Camilla har en beundransvärd fingertoppskänsla när det kommer till färg, mönster och detaljer. Allt hon skapar är väl genomtänkt och med största omtanke om miljö och framtid. Hennes personliga signatur på det hon skapar borgar för att många av hennes mönster kommer blir framtida klassiker. Och med den stora mönsterskatt som Littlephant rymmer så kommer vi få se fler fina tapeter signerade Camilla Lundsten.

Vi älskar Camillas sprudlande personlighet och energi vilket i kombination med ett engagemang och medvetenhet kring hållbarhet och kvalitet skapar produkter som talar till hjärtat. Med sina unika mönster och färger har Camilla skapat en egen mönstervärld. Vi är oerhört stolta att presentera Littlephant Wallpaper Collection där traditionell hantverksskicklighet har fått möta samtida tankar och idéer i ett kreativt samarbete.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter, inspiration och uppdateringar från oss