Långelid / Von Brömssen-arkiv - Ulricehamns Tapetfabrik

Långelid / von Brömssen är designerduon Emma von Brömssens och Daniel Långelids första samarbete med Ulricehamns Tapetfabrik. Tillsammans har de tagit fram en kollektion med vackra tapeter i vitt skilda designuttryck. Den mästerliga färgsättningen är självklart tidlös och skapar samtidigt en kaxigt spännande dynamik i kollektionen.

När två av Sveriges mest välrenommerade mönsterformgivare skapar tapet tillsammans under gemensamt varumärke händer någonting. En dynamik uppstår där nya mönster skapas och gamla mönster bryts. Vi gillar hur deras olika designuttryck hittar varandra och inspirerar till nya sätt att arbeta med tapet.

Kollektionen från  Långelid /von Brömssen känns spännande och annorlunda, och samtidigt naturlig och tidlös. Daniel Långelid och Emma von Brömssen har båda skapat mönster som pryder väggar runt om i världen sedan tidigare. Och med sitt nya gemensamma varumärke ger olikheten i deras mönster oss kraftfulla och spännande stilkrockar. Vart och ett av kollektionens mönster är egna karaktärer och inspirerar till både oväntade som självklara kombinationer.

Daniel och Emmas tapetkollektion består av arton fristående mönster var. Varje tapet är ett omsorgsfullt skapat hantverk som fått tid på sig att växa fram i en organisk process. Där det passionerade samarbetet mellan designers, färgmästare och tryckare varit centralt.

”Vi ville inte styra varandras skapande utan arbetade fritt på var sitt håll. Och lät sedan våra mönster få släktskap i själva färgsättningen.”

Och det är verkligen i den mästerliga färgsättningen som Daniel och Emmas olika mönster hittar varandra. I dess nyanser känns harar, titthål in i 1600-talets Sverige, rottingväv och kålblad spännande, och så självklart coola tillsammans.

Det finns en intressant bredd och ett djup i kollektionen och färgskalan är väl sammanhållen. Variationen av mönster föds naturligt när man inte letar efter något särskilt, eller försöker vara unik. Och den dynamik som uppstår när Daniel och Emmas olika uttryck och mönster möts är fantastisk. Eklektisk och oförutsägbar. Det tycker vi om.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter, inspiration och uppdateringar från oss