Kueen-arkiv - Ulricehamns Tapetfabrik

Kueen´s mönstervärld av bärbar konst i form av vackra kimonos och sjalar i siden växer sig allt större. Nästa steg för Kueen är såklart att bygga ut sitt drottningdöme av mönster med en egen tapetkollektion och det i samarbete med Ulricehamns Tapetfabrik. Kueen lanserar nu sin första kollektion med vackra tapeter och fantastiska bårder.

Min ledstjärna är modig maximalism med lekfull elegans och min största drivkraft är passion. Det är därför min design alltid berättar historier om något jag har förälskat mig i.

Med inspiration från Läckö Slott och historier från 1600-talet har Karoline Beritdotter Lenhult skapat en vacker kollektion med tapeter som kommer skapa trivsamma och unika rum. Tapetmönstren är vilsamma men maxade med en fin balans mellan detaljer och helhet som är Kueen´s signum. Kollektionen innefattar också 4 stycken bårder i olika bredd och mönster som går att kombinera med mönstren eller använda tillsammans till målade väggar eller en enkel randig tapet.

Alla mönster är ritade för hand med blyerts och bläck, ibland i kombination med olika kollage och alltid överösta med extraordinära detaljer och dekorativa element som tillsammans bygger lekfulla och ändå eleganta mönster unika för Kueen.

För två år sedan besökte vi (Anna och Thomas) från Ulricehamns Tapetfabrik en av våra återförsäljare i Lidköping som tipsade om ett besök i Kueen´s Showroom & Studio. Mötet och samtalet kring kärleken till färg, hantverket och passionen till mönster i Kueen´s showroom den dagen blev startskottet till ett fantastiskt samarbete.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter, inspiration och uppdateringar från oss