Om oss - Ulricehamns Tapetfabrik

Tillverkningen sker genom traditionella trycktekniker i egen fabrik i Ulricehamn. Med mottot att tradition är lika viktigt som innovation är vi en flexibel och nytänkande partner, vars grund vilar på mångårig yrkesstolthet och gedigen kunskap.

I vår fabrik tillverkas limiterade upplagor likväl som stora serier. Vi tillverkar tapeter åt bland andra Långelid/von Brömssen, Svenskt Tenn, Littlephant, Studio Lisa Bengtsson, Majvillan, Gudrun Sjödén & Mimou.

Med vårt team och våra samarbetspartners kan vi erbjuda en skräddarsydd helhetslösning för dig som företag, designer eller inredare. Vi utlovar kvalitet och personlig service. Vi erbjuder även tjänster såsom lagerhållning och distribution.

Thomas Johansson, färgmästare och Anna Andén, VD på Ulricehamns Tapetfabrik.
Thomas Johansson, Färgmästare & Vice VD och Anna Andén, VD
tapeter tillverkade i tapetfabriken
Vi tillverkar kvalitetstapeter och vi älskar mönster

En ny tapetfabrik tar form

Vår historia började där en annan tog slut. Den gamla tapetfabriken stod inför nedläggning och med den riskerade arvet, kunskapen och vår unika produktion försvinna. Bland eldsjälarna i tapetfabriken fanns en energi, hunger och vilja att bevara traditionen och produktionen vilket ledde till att vi skapade det som idag är Ulricehamns Tapetfabrik.

”Vår ambition är att bygga en framtidsfabrik där vi säkrar framtiden för svenskt kvalitetshantverk. Det vi gör idag har betydelse imorgon.

Vi brinner för hantverket och värnar om det äkta, småskaliga och unika. Vägen dit skapar vi genom svensk hantverkstradition som lämnar avtryck även utanför landet. Vi står stadigt i vår övertygelse om att traditionell småskalig produktion har en självklar plats, att den lilla aktören kan finnas och frodas jäms med den storskaliga producenten.

På Ulricehamns Tapetfabrik tar vi med oss det bästa av allt vi lärt oss om traditionella tekniker, samtidigt som vi ger utrymme för nya arbetssätt som kan förädla hantverkskonsten. Vi går vår egen väg och samarbetar med andra visionärer som uppskattar långsiktigheten och värdet i den kvalitet som präglar både våra produkter och relationer. Tillsammans bidrar vi till att säkra framtiden för svenskt kvalitetshantverk och skapa en långsiktigt hållbar framtid.

Har du tapetdrömmar? Välkommen att förverkliga dem i vår tapetfabrik!

 

Thomas & Anna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter, inspiration och uppdateringar från oss