Gillestuga 2.0 – Att inreda en gillestuga - Ulricehamns Tapetfabrik

Hur skapar man ett härligt, ombonat och mysigt rum av en klassisk gillestuga?

Projekt nummer två i våra tapettorsdagar blev att uppdatera en gillestuga i stort behov kärlek och värme. Målet var att med små medel och befintliga möbler skapa ett rum och en plats för umgänge och häng för hela familjen. Ett rum att tycka om och att trivas i.

Häng med!

Moodboard för att sätta känslan
Addera textil för att skapa rumslighet och en ombonad, inredd känsla

Vi började med att fråga Inredare Lina Isakssons om tips och råd för att hitta den rätta känslan och komma igång.

Moodboard gillestuga skapat av Lina Isaksson

Moodboard

Till projektet skapade Lina ett moodboard utifrån behov kring hur rummet ska användas samt önskemål och drömmar kring färger, mönster och känsla. Ledorden blev ombonat, härligt, lekfullt.

Moodboardet har följt med oss i hela processen och fungerat som ett visuellt styrmedel och karta. Med det som hjälpmedel blir det enklare att hålla och följa den röda tråden i inredningen.

Utgångspunkten och det tongivande i rummet blir tapeten Stripe Forward från Studio Lisa Bengtsson i en snygg grön/beige varm ton. Randen knyter ihop källaren med ovanvåningen och blir en fin övergång till mönster. En tapet med karaktär och mycket behagliga kulörer som är lätt att kombinera med annat.

För att skapa den härliga ombonade känslan adderas kuddar med mönster men i samma ton som tapeten vilket skapar skön harmoni. Linnegardiner och matta för att verkligen få till en känsla av ett rum i rummet. Svarta lampor vilket skapar ett coolt inslag och som blir till snygga detaljer.

Det här gjorde vi:

Elementet målades in i samma kulör som tapeten.
Tapetsering

Och så här bra blev det!

Vi gillar verkligen resultatet och gillestugan blev verkligen precis så härlig och ombonad som vi ville. Lina såg möjligheterna och utifrån hennes idéer och tankar uppdaterade vi källaren till ett rum man verkligen tycker om och vill vara i. Det är inbjudande, varmt och inrett. Ett rum att spela tv-spel i, se på engelska deckare och seriemördarfilmer, skjuta hårda skott med fotboll, äta snacks och bara hänga i. Ett rum att trivas i och må bra i helt enkelt.

Gillestugan före
Gillestugan efter
Växter och blommor ger liv till rummet.
Var inte rädd för att mönstermixa!

Är du nyfiken på tapeten – här  kan du beställa ett prov, räkna ut hur många rullar du behöver eller hitta närmaste återförsäljare. De härliga kuddarna hittar du såklart hos Studio Lisa Bengtsson. Kuddarna vi använt heter Poppy, Håkan  och This is it.

Vill du se mer detaljer och ha alla tips och tricks kring renoveringen hittar du inslagen om gillestugan på IG-TV hos @linaisaksson.

 

Anna & Lina

Har du något spännande tapetprojekt som du vill ha hjälp med? Hör av dig till oss!

Vi är tillbaka efter sommaren med massor av tapetglädje, projekt och inspiration. Kanske är det hemma hos just dig som vi startar upp nästa projekt.

Vi ses!

Anna & Lina

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter, inspiration och uppdateringar från oss