Anna & Thomas - Ulricehamns Tapetfabrik

Några som gör något

Jag och Thomas har drivit Ulricehamns Tapetfabrik i 2 år nu och vi nyper oss fortfarande lite i armen. Det här är verkligen en dröm som blivit sann. När vi i oktober 2017 fick reda på att tapetproduktionen på det företag där vi båda arbetade skulle läggas ner blev vi… Ja? Så jädra förbannade, helt enkelt. Detta fina gamla hantverk och den småskaliga produktion som vi alla var så stolta över att vara en del av fick bara inte försvinna. Thomas och jag sprang på varandra i fabriken dagen efter det omvälvande beskedet och utbrast ”Någon måste göra något!”

Anna Andén i fabriken. Foto: Camilla Lundsten
Thomas Johansson med tapeten Aquatic. Foto: Camilla Lundsten

Livlinan: Att ringa en vän

Thomas kände lyckligtvis på samma sätt och sa de nu bevingade orden – “Jag ska ringa en vän.” Den här vännen var och är Håkan Mattsson. Barndomskamrat till Thomas och Ulricehamnare i grund och botten. En erfaren, nyfiken och mycket engagerad entreprenör som bland annat skapat och drivit sitt bolag i Linköping under många år. När bolaget skulle säljas ville Håkan göra något nytt. Thomas annorlunda fråga – om Håkan ville köpa en tapetfabrik ihop med oss, kunde inte kommit lägligare.

Barndomsvänner och kompanjoner. Foto: Camilla Lundsten
Foto: Camilla Lundsten

Skulle allt gå i lås?

Vi erkänner, det var några skälvande månader innan köpet var ett faktum. Innan pappren skrevs och vi fick nycklarna till fabriken. Utan Håkan hade det här aldrig varit möjligt. Han trodde på oss, såg möjligheter och en bransch med utvecklingspotential. Precis som vi. Och nu har vi en egen tapetfabrik. Hur fantastiskt är det?

Vi ska förvalta det här fina hantverket och arvet och ta det in i framtiden. För det är ju det som är det spännande, när gammalt och nytt möts.

Välkommen till vår tapetfabrik!

/Anna & Thomas

anna@ulricehamnstapetfabrik.se , thomas@ulricehamnstapetfabrik.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter, inspiration och uppdateringar från oss