A peep to the past – Närbild - Ulricehamns Tapetfabrik

Tapet: A peep to the past
Design: Daniel Långelid
Varumärke: Långelid/von Brömssen
Färgmästare: Thomas Johansson
Mästertryckare: Håkan Andersson

En tapet med kikhål

A peep to the past erbjuder ett gäng kikhål mot en svunnen tid. En spännande mönsterbild som på håll både ger ett prickigt uttryck samtidigt som man ser den större bilden som döljer sig bakom. Otroligt modernt och coolt men med ett historiskt bakomliggande motiv.

A peep to the past är designad av Daniel Långelid. Foto: Emma von Brömssen

Suecia antiqua et hodierna – Det forna och nuvarande Sverige

A peep to the past är skapat av Daniel Långelid med inspiration från Suecia antiqua et hodierna , ett monumentalt historiskt planschverk från 1600-talet utarbetat av arkitekten och ämbetsmannen Erik Dahlbergh. Verket lyfter fram dåtidens centrala sevärdheter och platser och har beskrivits som ett titthål in i 1600-talets
Sverige.

A peep to the past i screentrycksmaskinen
Efter tryck står storrullarna på vänt innan de rullas upp till 10 meters rullar

Förtroendet att tolka

Daniel upptäckte verket på Kungliga Biblioteket i Stockholm som med stor entusiasm och engagemang gav förtroende att göra sin tolkning. I Daniel Långelids mönster återfinns fragment av titelbladets motiv där just små titthål låter betraktaren få en glimt av det förflutna.

Vi gillar verkligen mötet mellan gammalt och nytt.

Så här snyggt blir det på väggen. Foto: Emma von Brömssen
Inför provtryck - test av olika färgkombinationer

Koppargravyren kommer till sin rätt

Tapeten finns i tre olika färgställningar, en bruschetta-röd med mörkt, mörkt blå detaljer, en grå med kamelfärgade detaljer och en cremefärgad botten med grå detaljer. Helt olika i sina uttryck. Vi gillar särskilt den sistnämnda som också har en matchande kompis i mönstret A walk in the park. Kolla in alla färgställningar här. Och vill man ha en enfärgad tapet som matchar till så väljer man Misty lake. Det här är också ett mönster som gör sig bra i vår screentrycksmaskin. De distinkta och exakta detaljerna från den i original trehundra år gamla koppargravyren blir otroligt fina och tydliga utan att tapeten för den delens skull känns platt.

Är du nyfiken på A peep to the past? Beställ hem ett prov direkt hem i brevlådan här.

A PEEP TO THE PAST LICORICE
A PEEP TO THE PAST BRUSHETTA
A PEEP TO THE PAST BRONZE

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter, inspiration och uppdateringar från oss